Anasayfa
Kurumsal
Hakkımızda
Misyonumuz
Vizyonumuz
Hizmetlerimiz
Blog
Giriş Yap
İletişim
Anasayfa
Kurumsal
Hakkımızda
Misyonumuz
Vizyonumuz
Hizmetlerimiz
Blog
Giriş Yap
İletişim
Düşünceleriniz bizim için önemlidir. Lütfen görüş, öneri ve şikayetlerinizi bizimle paylaşın.
Adres
Soner Guder Apt. Kat: 2 No: 4 İskele/Boğaz/KKTC
Telefon
+90 392 371 28 88
Telefon 2
+90 542 852 99 77
E-mail
info@sinallawfirm.com
Emlak Hukuku
Anasayfa
Hizmetlerimiz
Emlak Hukuku
Emlak Hukuku
Satın Alma veya Satma
Gerçek olan şu ki, özellikle yaşadığımız yerden uzakta satılacak olan bir evin satın alınması, şimdiye kadar yaptığınız en stresli şeylerden biri olabilir. Sinal Hukuk Bürosu olarak, bulunduğunuz yerdeki birçok kişiye bu tür konularda yardımcı olduk ve sürecin her aşamasında size yol göstermek için buradayız. Tecrübeli, çok dilli Avukat ekibimiz sizi ve hayalinizdeki evi güvende tutacaktır. Çünkü sizi temsil ediyoruz, Devleti, diğer tarafı, Emlakçıları veya başkasını temsil etmiyoruz. Kuzey Kıbrıs'ta sizin gözleriniz oluruz.
Kuzey Kıbrıs'taki en büyük Emlak Acentelerinden bazıları, kendileri ve müşterileri için Sinal Hukuk'u tercih ediyor ve tavsiye ediyor. Biz saygın çalışmalarımız ve adil ilişkilerimizle ünümüzü kazandık. Unutmayın, bu kişiler bu sektörü herkesden daha iyi bilen insanlardır.Mülkiyet Hukuku'na başvurma klavuzu ve ücretsiz danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız, aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.
Mülkiyet ile ilgili işlemlerin tamamı hakkında tavsiyelerimiz.
Entegre bir İngilizce, Türkçe ve Rusça konuşan kişilerden oluşan ekibimizle, tüm ölçeklerde ihtiyaçlarını karşılayabileceğimiz taahhüt, kaynak ve bilgiye sahibiz. Yaklaşımımızdaki ileri görüşlülüğümüz ve profesyonelliğimizle, karmaşık alımlar yapma kabiliyetimiz ile, ticari bir mülk ya da konut amaçlı olup olmadığına bakılmaksızın, ilk danışmanlıktan tamamlanma ve devralmaya kadar tüm mülk prosedürünüzü ele alıyoruz ve ilgileniyoruz. Ayrıca, müşterilerimizi kiralama ve kira sözleşmeleri, yeniden satış ve finansman konularında bir adım daha ileriye taşıyoruz.
Ayrıca, Müşterilerimize, özel sermaye yapıları, ortak girişimler, sınırlı ortaklıklar, birim güvenleri, Mülkiyet yatırım ortaklıkları ve mülk ile ilgili işlemler için diğer ortak yatırım düzenlemeleri ile tavsiyelerde bulunuyoruz.
Büromuz, Kıbrıslı Rumların KKTC'de arazi / mülk sahibi olan yabancılara karşı gerçekleştirdiği son eylemler hakkında hukuki tavsiye verebilmektedir. Bu kurallar genellikle hızlı bir şekilde değişebileceği için oldukça önemlidir.
Konut ve ticari mülkler için satış sözleşmesi
İzin başvurusu
Kiralama anlaşmaları
İşletme anlaşmaları
İnşaat sözleşmeleri
Konut sözleşmeleri
Ortak girişim sözleşmeleri
Planlama ve İmar Arazi kullanımı
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
Emlak Vergisi
Şirket kuruluşu
Gayrimenkul Özel Sermaye
Gelişim
KKTC'de Yabancı Alıcıların Hakları
E-mail listemize kaydolun
İsim
Email
Gönder
Mülkiyet Hukuku Rehberi
Arazi ya da konut satın almak ya da mülkiyet geliştirme yoluyla ya da başka yollarla yatırım yapmak önemli kararlardır ve KKTC'de uygulanacak hukuk sisteminin anlaşılmasını gerektirir. KKTC'de mülk yatırımı yapmadan önce yasal tavsiye alınmalıdır. Gayrimenkul yatırımcılar için dünyada ve KKTC'de önemlidir ve son 3 yıl içerisinde fiyatların ucuz olması kıyaslandığında ve yatırımcıların sürekli kazançlar elde ettiğini düşündüğümüzde, KKTC çok sayıda her türlü yabancı yatırımcıyı çekmeye başlamıştır.
109 sayılı Kanun, KKTC'de yabancılar (yani KKTC vatandaşı olmayanlar) tarafından mal alımına ilişkin esasları düzenlemektedir. Bu Kanun ayrıca KKTC'de "yabancı kontrollü şirketler" tarafından mülkiyet alımını düzenlemektedir. Bölüm 3, yabancı kontrollü şirketlerin mal alımına ilişkin prosedürlerini özetlemektedir.
KKTC'de mülk edinmek isteyen yabancılar için belirli kısıtlamalar ve koşullar vardır. Yabancılar sadece bir mülk satın alabilirler (yani, en fazla 5 dönüm arazi (donum, 1600 metre kare, 1.338 metre kare veya 14.400 sq. Ft, 0.336 dönümlük bir arazi ölçüsüdür) veya bir villa veya bir daire satın alabilirler. Yabancılar, mülkün mülkiyetini elde etmek için Bakanlar Kurulu kararını almalıdır.
İzin almak için başvuru yaparken İçişleri Bakanlığına giderken aşağıdaki belgeler gereklidir;
İzin Bilgi Formu;
Alıcı / alıcıların bulunduğu bölgeye ait polis departmanından alınacak Sabıka Kayıt Belgesi.
Alıcı (lar) ın pasaportunun fotokopisi;
Bu prosedür şu anda İçişleri Bakanlığı'nın iş yükünün yapılan başvurulardaki artış nedeniyle 9 ile 18 ay arasında sürmektedir. Mülkiyet sahipliği devri, ancak izin alındıktan sonra tamamlanabilir, ve gerekli izinler tamamlandığında, yabancı alıcılara satın alınan mülk derhal transfer edilebilir.
KKTC kendi kurallarını oluşturmuştur ve 1974 yılında adanın bölünmesinden sonra farklı yasal sistem kurulmuştur. Bir arsa veya ev satın almayla ilgili olarak, açıklığa kavuşturulması gereken ilk konu, "tapu niteliği" dir. Tüm tapular "KKTC Ünvanı" olarak görülse de, pazarlama ortamında tapu ünvanına göre fiyatlar değişmektedir. Farklı tapu türlerine sahip mülk alternatifleri aşağıdaki gibidir:
a Bir Yabancı veya Kıbrıslı Türklerin sahip olduğu mülkler 1974 öncesi: Bu tür tapu işleri tamamen güvenli kabul edilir.
b Rumlara ait 1974'ten önce sahip olunan: Kıbrıslı Türk vatandaşlarına Güney Kıbrıs'ta bıraktıkları ya da KKTC hükümeti tarafından KKTC vatandaşlarına verdikleri mülkleri karşılığında verildi.
c Hibe Tapuları: 1974'ten sonra KKTC'ye göç eden Türk vatandaşlarına verilir.
Leasehold:d Özel mülkiyet: KKTC'ye ait olan ve 49 yıllığına uzun vadeli kiralama yapmak isteyen şahıslara ve / veya tüzel kişilere kiralanan mülklerdir.
Gayrimenkul satın almadan önce, HER ZAMAN:…
•
Bağımsız bir avukattan (tercihen Satıcı ve / veya emlakçı tarafından tavsiye edilmeyen bir avukattan) satın alınacak mülk ile ilgili Hukuki Danışmanlık almak;
•
Tapu ve resmi site planının bir kopyasını isteyin;
•
Kağıt üzerindeki planı kontrol edin - referansları ve site planını inceleyin;
•
Plana bakın ve sınırlarından, şeklinden emin olun veya mülkün bulunduğu yere profesyonel birilerini götürerek yardım alın;
•
İnşaat müsaitliğini kontrol edin (Devlet Planlama Ofisi'nden);
•
Sahibinin kim olduğunu ve üzerinde herhangi bir yükümlülük olup olmadığını anlamak için arazi araştırması yapın (Tapu Sicilinden);
•
Şartname ve planların kopyalarını isteyin;
•
Sitenin ve satın aldığınız binanın bakımına ilişkin kuralları anlayın; ve
•
Herhangi bir ödeme yapmadan önce her zaman bir sözleşme yapın.
Bir mülke karar verildiğinde, HER ZAMAN:
•
Satıcı ile bağlayıcı bir sözleşme imzalayın;
•
İnşaatın aşamaları tamamlandıktan sonra (projenin plan dışı bir proje olması durumunda) ödeme koşulları ile ilgili ilkeleri düzenleyecek olan sözleşme şartlarına göre tüm ödemeleri yapın;
•
Aşamaların tamamlanmasını izlemek ve aşamaların doğru şekilde tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmek için bir proje yöneticisi atayın;
•
Teminat ödemesi de dahil olmak üzere tüm ödemeleriniz için Satıcıdan makbuz alın;
•
Son ödemeyi yapmadan önce (yani mülkiyet veya mülkiyet sahipliğinin devri sırasında), mülkün sözleşmeye, teknik şartnamelere ve planlara uygun olarak tamamlanmış olup olmadığını her zaman araştırın;
•
Son ödemeyi yapıp mülkiyeti devrettiğinizde Satıcıdan bir çıkış mektubu alın;
Bakanlar Kurulundan izin alındıktan sonra, mülkiyet, alıcının adına aktarılabilir. Mülkiyet hakkının devredildiği tarihte, Tapu Dairesi'ne (Tapu Dairesi) tarafından yapılacak değerlemenin% 6'sı kadar), satın alma vergisi ödenmelidir, ancak muafiyet hakkı kullanılıyorsa bu oran % 3'e indirilebilir. Buna ek olarak, mülkün bulunduğu belediyeye ödenmesi gereken% 6 oranındaki % 1 oranında ücret uygulanır. Satıcı % bir profesyonel (yani bir inşaat şirketi) ise ve KDV Satıcı ile Alıcı arasındaki sözleşmeye uygun olarak ödenecekse % 5 KDV de uygulanabilir. Sermaye kazancı vergisi (Bölge Tapu Dairesi'nin değerlemesi üzerinden % 6.25), satın alınan Mülkiyetin mülküyetinin devredildiği tarihte Satıcı tarafından Vergi Dairesine ödenir.